Prometne nesreče

Ste vedeli, da se število prometnih nesreč v Sloveniji v zadnjih letih giblje med 14.819 in 18.861, od katerih v več kot 6.500 primerih udeleženci utrpijo vsaj lažje telesne poškodbe?

Številke niso zanemarljive, med najbolj pogoste vzroke za nesreče sodijo premiki z vozilom in neprilagojena hitrost, sledijo jima še neupoštevanje pravil o prednosti, nepravilno prehitevanje ter neustrezna varnostna razdalja. Najbolj izstopajoč dejavnik povzročitve prometne nesreče pri nas ostaja alkoholiziranost udeležencev v cestnem prometu.

Prometna nesreča

Ogromno udeležencev ni veščih postopkov, ki se tičejo prijave škodnega dogodka, obravnave s strani policije, predvsem pa uveljavljanja materialne in nematerialne škode.

Zelo pomembno je:

  • kaj je zapisano v policijskem zapisniku
  • kako se izpolni evropsko poročilo o prometni nesreči
  • kako udeleženci opišejo škodni dogodek
  • kdo je za nesrečo odgovoren

Vse to vpliva na izplačilo ustrezne odškodnine, izrek globe zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov, kot tudi morebitno kazensko odgovornost.

Prometna nesreča - Evropsko poročilo
Zakon o obveznih zavarovanjih v prometu predpisuje obligatorno zavarovanje lastnika vozila proti odgovornosti za škodo, povzročeno tretjim osebam (t.i. zavarovanje avtomobilske odgovornosti), kar pa še ne pomeni, da povzročitelj ne bo na koncu najmanj delno odgovoren za povzročeno škodo.

Pravna pomoč in zastopanje pri obravnavi prometnih nesreč sta v večini primerov smiselni, večkrat pa celo nujno potrebni, saj iz finančnega vidika odgovornost in ugotovljena škoda ne predstavljata majhen zalogaj za posameznika.

Ne prepuščajte svoje usode naključju, kontaktirajte nas in naši pravni strokovnjaki vam bodo nudili celovito pravno podporo pri zaščiti vaših pravic in pravnih interesov.

Izpolnite spodnji obrazec in se z našo pomočjo zavarujte pred morebitnimi riziki oziroma uveljavite svoje pravice v polni meri.

1 Step 1
Je bila krivda ugotovljena?
Ste izpolnili evropsko poročilo?
Spoštujemo vašo zasebnost
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Na naši strani uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve